Sau tot ce trebuie să știi despre magazinele „second hand” în Țara Soarelui Răsare.
O excursie în Japonia îți garantează, fără excepție, o experiență uimitoare din punct de vedere turisitic și culinar, dar pentru pasionații de modă și iubitorii de fashion? Este de asemenea, destinația perfectă!
Iar în ceea ce privește vintage shopping, ca pentru majoritatea altor lucruri, Japonia este o mină de aur.
Când vorbim despre vintage shopping, ne gândim, într-adevăr, la second hand-uri, care, în ultimii ani au devenit din ce în ce mai populare, inclusiv la noi în țară. Cu atât mai mult în Țara Soarelui Răsare, împânzită de magazine, boutique-uri și locuri de unde îți poți cumpăra de la piese de designer vintage, în stare impecabilă, la un preț mult mai mic decât cel de piață, până la kimono-uri tradiționale.
Trebuie doar să știi unde să te uiți!

Basic-urile: Lanțuri de magazine vintage
În primul și-n primul rând, să ne familiarizăm cu câteva magazine care îți vor ieși în cale cu siguranță în potențiala ta excursie în Japonia – nume ca Ragtag, 2nd Street, sau Kindal, care au mai multe magazine în diferite locații, oferă toate o varietate destul de largă de produse, de la affordable la designer, branduri populare cât și designeri mai „underground” – sunt alegerea perfectă pentru un raport preț-calitate foarte bun, mai ales pentru cineva care își dorește să experimenteze în aspectul vestimentar și, dacă tot ne cazăm în Japonia, să-și îmbogățească garderoba cu câteva suveniruri de brand japonez, care să-i trezească amintirea călătoriei de fiecare dată când le poartă.
Kimono-uri și haine tradiționale
Având în vedere că probabilitatea să găsiți port tradițional japonez veritabil, în stare bună și un preț extrem de mic oriunde alt undeva decât în Japonia este foarte mică, este mai mult decât încurajabil să profiți și, dacă te pasionează, să faci o achiziție care te va ține o viață și îți va aminti, tot atât, de timpul petrecut în Țara Soarelui Răsare.
Pentru astfel de articole vestimentare este recomandat să te aventurezi afară din capitală și să optezi pentru locurile cu un spirit ceva mai „bătrân” – Vintage Kimono AN Gion, localizat în vechiul cartier al gheishelor, în Kyoto, oferă o selecție incredibilă de kimono-uri și yukata, dar și obiecte de ceramică sau veselă.

When in Tokyo: Shimokitazawa
Pasionații de fashion au auzit deja, probabil, de Shimokitazawa, care a ajuns, cot la cot cu Harajuku sau Shibuya, foarte trendy pe rețelele de socializare. Motivele sunt întemeiate:
Datorită cantității considerabile de magazine vintage, magazine de muzică, cafenele și localuri chic, care se întind de la un capăt la altul al străduțelor acestui cartier, combinat cu arhitectura care amintește de vechiul Tokyo, atmosfera din Shimokitazawa, sau „Shimokita” este considerabil mai liniștită și mai relaxată, deși este doar la o aruncătură de băț de renumitele cartiere Shibuya sau Shinjuku.
Bucurându-se de acest renume, magazinele vintage de haine din această zonă beneficiază de o atentă selecționare a produselor și curatorie, motiv pentru care oriunde ai intra, o să găsești garantat produse în stare foarte bună, curate, și probabil așezate într-un cadru care nu lasă nici măcar puțin de dorit, făcând dintr-o simplă sesiune de shopping, o experiență în sine.


Vintage shopping în Osaka
Osaka, frumosul oraș nebun, este o altă destinație la farmecele căreia se adaugă și posibilitățile infinit potente în ceea ce privește shopping-ul. De la magazine vizibil unice, unde piesele vestimentare sunt selectate după criteriul stilistic al unicității, la selecții high end și „new-era vintage”, care se specializează în articole vestimentare de după anii 80.
Orange street VS America Mura
Sau mai bine zis, două dintre cele mai mari și mai relevante centre ale modei, în Osaka, și unde să mergi în funcție de ce cauți:
Orange street, numită, într-adevăr, după un soi de portocale native, oferă o varietate de magazine vintage de selecție, printre care și Nubian, despre care vorbeam la începutul articolului, a căror marfă constă majoritar în articole high-end și designer, în timp ce America Mura, epicentrul cu istorie de zeci de ani al tinerilor, modei, și distracției, oferă ceva mai multă varietate în categoriile de stiluri și prețuri când vine vorba de articole vintage.


Ia pașaportul cu tine la shopping!
Nu, nu este o glumă: în Japonia, orice cumpărături vin cu o taxă adițională, de care o bună parte dintre magazinele vintage te vor scuti, dacă prezinți pașaportul la casă, lucru care îți poate salva o sumă considerabilă la achiziționarea articolelor mai pricey.
Acum că ți-ai făcut o hartă mentală, ai tot ce îți trebuie la tine și o listă lungă de achiziții de făcut, spor la cumpărături!