Youthful Japan

Tokyo – Fuji - Hakone – Kyoto – Nara – Kyoto – Osaka

Modern, cool și cuprinzător!

Perioadă recomandată:

Octombrie – Noiembrie: Deși multă lume consideră că sezonul cireșilor înfloriți este perioada cea mai bună de a vizita Japonia, noi îți recomandăm o variantă în care vremea este mult mai bună, mulțimile nu sunt așa de mari, iar pădurile, parcurile și munții sunt înroșiți datorită arțarilor japonezi. Astfel poți experimenta tot ce ține de Japonia fără să stai cu grija.
Deși florile de cireș sunt emblematice, frumusețea Japoniei merge dincolo de florile de primăvară. Peisajele de toamnă sunt o mărturie a diversității naturale a țării și vă vor lăsa cu gura căscată la fiecare pas.

Recomandat pentru:

De ce să alegi Youthful Japan?

*În continuare îți prezentăm programul recomandat cu mențiunea că acesta poate fi modificat și personalizat în funcție de propriile dorințe.

Ziua 1 București → Tokyo

Nihon e yokoso!

 • Te îmbarci în zborul către Tokyo. Vei ateriza pe insula principală a Japoniei, în cea mai mare metropolă din lume.
Ziua 2 Tokyo

Animat, cosmopolit și vibrant 

 • Ziua o începi din Shibuya, faimosul cartier unde se află statuia bine-cunoscutului cățel Hachiko și cea mai aglomerată intersecție pietonală din lume (fanii Alice in Borderland cunosc). La câteva minute distanță se află Parcul Miyashita, o combinație uimitoare între verdeață și infrastructură modernă. Continui turul spre Strada Omotesando, pentru a vedea una din cele mai scumpe străzi din Tokyo, plină de magazine de lux. Chiar lângă, vei regăsi Strada Takeshita, din Harajuku, unde se poate simți cel mai bine cultura pop a tinerilor japonezi. Persoane în cosplay, magazine out-of-this-world, cafenele tematice cu pisici, arici, căței și nu numai, you got them all! Următoare destinație este fix lângă, în parcul Yoyogi, la Meiji Jingu, o oază de liniște într-un Tokyo vibrant. Apusul îl vei prinde deasupra Tokyo, în Shinjuku, la Tokyo Metropolitan Building (bonus points: e gratis), de unde poți vedea întreaga metropolă de la etajul 45. Noaptea o petreci în punctul central al vieții de noapte din Tokyo, Shinjuku

 • Cazare Tokyo. 
Ziua 3 Tokyo

Japonia Modernă

 • După o zi petrecută prin Tokyo, astăzi avem ca primă oprire cartierul Akihabara, raiul electronicelor, al anime-ului și al maid cafe-urilor. Apoi, pentru a avea cu totul o experiență inedită, te vei îndrepta către Tokyo Skytree, considerat cel mai înalt turn din lume, pentru a putea admira tot orașul Tokyo, și cu puțin noroc, și Muntele Fuji. Ziua nu se va încheia aici, iar la final, o ultima oprire o vei face în zona Odaiba, cunoscută ca fiind o insulă artificială unde multe companii își au sediile. Aici se află (și vei vizita) și faimosul teamLab Planets, pe care sigur l-ai văzut pe Instagram sau TikTok și ți-ai dorit să ajungi acolo în secunda doi. Totodată, aici se află faimosul pod Rainbow Bridge, ce conectează Odaiba cu restul orașului, unde poți admira apusul de soare peste toată metropola.

 • Cazare Tokyo.
Ziua 4 Tokyo → Fuji Hakone

Natură printre munți și relaxare la onsen în Parcul Național Fuji-Hakone 

 • După două zile pline de agitație pozitivă, dar totuși copleșitoare, te urci în shinkansen și după numai o oră ajungi aproape de simbolul Japoniei, Fuji san. Dacă încă mai ai energie, îți propunem un traseu turistic cu câteva mijloace de transport distractive: de la tren turistic, la funicular, telecabină și vaporaș în Parcul Național Hakone Fuji, traseu care îți va da ocazia să vezi peisaje spectaculoase și dacă este senin, pe Fuji san în toată splendoarea lui. Dacă nu mai ai energie și vrei doar să te relaxezi, niciun alt loc nu poate să fie mai potrivit decât un han tradițional japonez cu onsen
 • Cazare Hakone
Ziua 5  Fuji Hakone → Kyoto

Vechea capitală a Japoniei – Bambus și Zen

  • După o zi petrecută în natură, din nou îmbarcat de dimineață devreme în shinkansen, te îndrepți spre vechea capitală a Japoniei, Kyoto. Continuăm cu armonia din mijlocul naturii, iar ziua aceasta este dedicată Zen-ului, schimbând astfel traiectoria spre orașul Arashiyama, un loc apreciat pentru priveliștile montane încă din Perioada Heiană. 
  • Vei face prima oprire în Parcul Iwatayama, unde pe lângă faptul că poți vedea întregul Kyoto de la înălțime, tot aici se află și macacii japonezi, faimoasele maimuțe de zăpadă pe care le vedeți pe Pinterest făcând baie în izvoarele termale. Ce-i drept, nu aici fac baie, dar sunt la fel de adorabile.
  • De aici, vei merge la următorul punct de vizită, și anume Templul Tenryu, renumit pentru grădina sa Zen. În timpul acestei vizite este recomandat încercarea camerei destinate privitului grădinii, unde oamenii se așezau doar ca să privească frumusețile naturale și să-și regăsească pacea interioară.
  • Următoarea oprire este în Pădurea de Bambus, unde sunetul ce ia naștere atunci când își croiește drum printre frunzele de bambus a fost inclus în topul celor 100 sunete de patrimoniu ce trebuie păstrate în Japonia. 
  • După o scurtă plimbare prin centrul orașului Arashiyama, unde sunt o mulțime de magazine și boutique-uri tradiționale, restul zilei acesteia este dedicată celor două temple, Kinkaku-ji și Ryoan, din nordul orașului Kyoto. Kinkaku-ji, tradus ca „Pavilionul de Aur”, își are numele tocmai din faptul că pereții exteriori ai etajelor clădirii sunt acoperiți cu foiță de aur. Totodată, vei fi uimit de și de Templul Ryoan, care se află în aproprierea Templului Kinkaku- ji și este renumit pentru grădina sa Zen cu cele 15 pietre așezate într-un mod interesant, întrucât de oriunde ai privi, nu vei putea observa cel puțin o piatră dintre acestea. 
  • Cazare Kyoto.
Ziua 6  Kyoto  Osaka

Perlele fostei capitale

 • Ziua aceasta o începeți cu o vizită la fratele Templului de Aur, la Ginkaku-ji, Pavilionul de Argint, unde se regăsește și una din cele mai frumoase grădini din Kyoto. De aici, pornești pe superba Cale a Filozofului către următoarele temple Eikan-do și Nanzen-ji, iar apoi o vei prin vechile străduțe din cartierul istoric Higashiyama către unul din cele mai importante temple din întreaga Japonia, Templul Apei Pure – Kiyomizu-dera. Înainte de a te întoarce la hotel, vei trece prin superbul cartier al Geishelor, Gion. Cine știe, dacă ești norocos, s-ar putea chiar să zărești una. iar după veți ajunge la Muzeul Internațional de Manga, loc în care vă veți simți ca acasă!
 • Cazare Kyoto.
Ziua 7 Kyoto

Bambus și zen

 • Dimineața devreme o începeți cu câteva gustări proaspete din Nishiki Market, piață acoperită din Kyoto, plină. de bunătăți. Pe stomacul plin, veți ajunge la Muzeul Internațional de Manga, loc în care vă veți simți ca acasă!
 • Următoarea destinație va fi o aventură ce îți va da energia de care vei avea nevoie, un hiking pe muntele ce adăpostește Altarul Fushimi Inari. Acest Altar este dedicat zeului Inari, zeul orezului. Se spune că mesagerii lui erau vulpi, așa că în jurul Altarului sunt o mulțime de statui de vulpe. Altarul este renumit pentru sutele de porți roșii ce duc până în vârful muntelui, pe care cu siguranță le-ai văzut pe net.
 • Următoarea și ultima oprire pe această zi va fi Nara, casa căprioarelor ce zburdă libere pe străzile orașului. Parcul Natural Nara adăpostește nu doar căprioarele, în istorie considerate mesagerii zeilor, ci și Templul Todai, cea mai mare construcție de lemn din lume, și Altarul Kasuga Taisha. Ziua se va încheia în al doilea cel mai mare oraș din Japonia, Osaka, verișorul mai nebun și mai fun al Tokyo, iar seara o vei petrece în Dotonbori, Namba. Aici se găsesc nu doar o mulțime de restaurante cu fel și fel de decorațiuni gigantice și panouri neon, dar și arcade comerciale cu magazine și mici bar-uri izakaya.
 • Cazare Osaka
Ziua 8 Osaka

Frumosul oraș nebun

Astăzi vei explora Osaka, de la tradițional la super modernism

 • Această zi o vei dedica descoperirii orașului Osaka, al doilea cel mai mare oraș din Japonia. Poți vizita cartierul Dotonbori și pe timp de zi pentru a-ți face o idee de contrastul puternic între zi și noapte, dar poți și să vizitezi o mini-comoară ascunsă, Templul acoperit de mușchi Hozen-ji. După ce arunci cu apă pe statuia din templu și îți pui o dorință, mergi mai departe către Piața Kuromon ca să încerci câteva delicatese locale proaspete. Poți trăi o experiență de neuitat privind întreg orașul Osaka de la înălțimea lui Abeno Harukas, un simbol al orașului și cea mai înaltă clădire din Japonia. Cel mai bine este de a merge la asfințit, când orașul este acoperit de culoarea soarelui ce apune. Seara, se poate merge pe jos de la Abeno Harukas până în cartierul Shinsekai, un important punct istoric al orașului. Denumirea s-ar traduce „Noul oraș”, fiind construit în 1903, având ca atracție turnul Tsutenkaku, construcția sa fiind inspirată după Turnul Eiffel. Aici te poți bucura de o cină la unele dintre micile restaurante ce încă mai poartă nostalgia vremurilor trecute. 
 • Această zi, dacă îți dorești, poate fi înlocuită cu Universal Studios Japan. Sau și mai bine, ai putea să mai adaugi o zi la excursie și așa nu pierzi nimic!
 • Cazare Osaka.
Ziua 9 Osaka

Cosmopolit și tradițional

 • Această zi o vei începe prin vizitarea Acvariului Kaiyukan, ce adăpostește sute de specii de pești din Cercul de Foc al Pacificului, dar și animale din jurul lumii, atracția cea mai mare fiind reprezentată de ce 2 rechini balenă din incinta acvariului. 
 • Apoi, vei face următoarea oprire la Castelul Osaka, ce a fost construit de către Toyotomi Hideyoshi, care a dorit ca acest castel să devină centrul unei noi Japonii unite sub ordinul lui.
 • La finalul zilei, ultima destinație va fi Clădirea Umeda Sky, care se află într-unul dintre cele mai importante districte ale orașului Osaka, și anume Umeda. Din observatorul clădirii se poate vedea orașul în timpul asfințitului. De asemenea, în jurul clădirii sunt o mulțime de restaurante și magazine unde se poate lua cina la un preț convenabil! Cireașa de pe tort este că, pentru a urca în clădire, este necesar să folosești scări rulante suspendate în aer!
 • Cazare Osaka
 
Ziua 10 Osaka → București

Sayōnara, Japonia

Azi îți vei lua la revedere de la draga Japonia și te vei îndrepta spre aeroport pentru zborul spre București, dar nu înainte de a face ultimele cumpărături și poze cu care îți poți face prietenii geloși!

Pentru acest itinerariu poți alege unul din pachetele de consultanță și servicii!

Ideal pentru o călătorie pe care să o păstrezi în amintire ca CEA mai spectaculoasă, bine organizată și echilibrată, îți recomandăm JBM PREMIUM, care include:

Întâlniri de consultanță dedicate conceperii programului în cel mai mic detaliu.

Toate serviciile turistice: bilete de avion, cazări, abonamente de călătorie, transferuri, ghizi locali, rezervări la restaurante; dispozitiv portabil de WiFi.

Manual personalizat al călătoriei tale, cu informații care să te ghideze pe parcursul întregii experiențe.

Grup whatsapp în care comunicăm în fiecare zi și unde îți vom trimite informații despre ziua următoare în format audio pentru a ne asigura că ai parte de călătorie fără evenimente neplăcute și vei profita la maxim de timp și experiența japoneză.

Traseu personalizat în funcție de preocupările și pasiunile voastre.

Consultanță 24/24 la destinație.