Vacanță de vară în Japonia! 

Tokyo →Nagano →Yamanouchi → Toyama → Ainokura →Shirakawa Go → Kanazawa → Kyoto →Osaka →Fuji San→Tokyo

Cosmopolit, natură, tehnologie, gastronomie! De la manga și anime la înălțimile lui Fuji !  

În continuare îți prezentăm programul recomandat cu mențiunea că acesta poate fi modificat și personalizat în funcție de propriile dorințe.

Perioadă recomandată:

Început iunie – sfârșit septembrie, pentru itinerariul prezentat.

Am evitat mulți ani să recomandăm călătoriile în Japonia vara, dar acum am realizat că dacă stai și cauți să satisfaci dorințele oricărui turist, găsești și avantajele acestui anotimp fierbinte.   

Recomandat pentru:

De ce Vacanță de vară în Japonia?

vacanta de var ain japonia

*În continuare îți prezentăm programul recomandat cu mențiunea că acesta poate fi modificat și personalizat în funcție de propriile dorințe.

Ziua 1 București → Tokyo – Nihon e yokoso! 

Aduni familia și valizele, adaugi un strop de emoție, entuziasm și spirit aventurier și vă îmbarcați în zborul spre Tokyo. Sunteți pregătiți de la mic la mare să vă cunoașteți pasiunile legate de noua destinație si sunteți deschiși să vedeți ineditul și să învățăți în fiecare zi ceva nou.

Ziua 2 Tokyo animat, cosmopolit și vibrant 

O zi în care explorezi Tokyo ghidat de unul dintre colegii noștri. Lista ta de obiective în orașului cu o energie nebună cuprinde: Cartierul Shibuya și intersecția cunoscută pentru marea de oameni ce o traversează în același timp din cinci colturi, Insula artificiala Odaiba și un apus de soare de pe Rainbow Brige, o seară plină de lumini, zgomot și culoare in Shinjuku, cartierul ce nu doarme niciodată. 

 • Cazare Tokyo.

Ziua 3 Tokyo , de la Edo la Manga

Îți spunem doar atât: astăzi vei trece prin 400 de ani, de la zone care amintesc de Tokyo de la 1600 din perioada Edo la Tokyo șocant și fascinant al adolescenților pasionați de anime, manga sau Jpop. Toate aceste imagini ți se arată în Tokyo pe traseul de la Asakusa la Akihabara. Nu rata vizita la Muzeul Ghibli, necesită programare cu mult timp în avans.

 • Cazare Tokyo.

Ziua 4 Tokyo → Nagano → Yamanouchi

Prima călătorie cu shinkansenul te va duce la Nagano, unde vei petrece câteva ore relaxante cu activități pentru toată familia, urmând ca după amiază să plecați spre Yamanouchi pentru o seară relaxantă într-un han tradițional japonez în Parcul Național Joshinetsu Kogen.

 • Cazare Yamanouchi.

Ziua 5  Yamanouchi → Toyama

Prima parte a zilei o dedici unei drumeții în Parcul de maimuțe Jigokudani pentru o întâlnire cu macacii. Apoi urmează o călătorie cu trenul spre Toyama.

 • Cazare Toyama.

Ziua 6  Toyama → Korube Gorge →Toyama

Te așteptă o zi de excepție, de spectacol al naturii prezentat din trenul turistic. Pe parcursul unei rute de 80 de minute, vei admira cel mai adânc defileu din
Japonia. Seara te întorci din nou în Toyama.

 • Cazare Toyama.

Ziua 7  Toyama → Alpin Route →Toyama

Trenul, telecabina, funicularul și autobuzul sunt mijloacele de transport cu care te vei deplasa pentru a te bucura de ruta alpină. Punctul cel mai înalt și punctul culminant este Murodo, care oferă o priveliște fantastică asupra lanțului muntos Tateyama.

 • Cazare Toyama.

Ziua 8  Toyama → Ainokura → Shirakawa Go → Kanazawa

Începe dimineața cu o scurtă, dar impresionantă oprire în satul de fermieri Ainokura, așezat într-o vale superbă. Așezarea este parte din Patrimoniul UNESCO, dar este cel mai puțin turistic dintre statele din regiunea Gokayama, pentru că este destul de greu accesibil.

Continuă ziua cu o călătorie de 45 de minute cu autobuzul către Shirakawa-go. Stilul arhitectural neobișnuit al caselor îți va oferi o imagine unică a Japoniei, așa că îți vei croi cale printre aceste case, însoțit de priveliștile montane splendide.  

Vei continua călătoria spre Kanazawa, pentru ca mâine dis-de-dimineață să vizitezi Grădina Kenrokuen.

 • Cazare Kanazawa.

Ziua 9  Kanazawa → Kyoto Rural și urban tradițional 

După ce vizitezi Grădina Kenrokuen, vei hoinări prin cartierul de ceai al orașului în căutarea delicateselor locale, unele dintre ele gătite cu foițe de aur. 

La amiază te îmbarci din nou în shinkansen și te îndrepți spre vechea capitală a Japoniei, Kyoto. Prânzul îl vei servi în tren la fel ca mai toți japonezii care călătoresc cu shinkansenul.

Singur sau însoțit de unul dintre colegii noștri îți propunem o după-amiază în Kyoto în care să vizitezi: Cartierul Higashiyama cu străduțe înguste și case tradiționale, Templul Apei Pure-Kiyomizudera și seara cartierul Gion în căutare geishelor.   

 • Cazare Kyoto.

Ziua 10  Kyoto → Arashiyama  Kyoto – Zen și bambus

Astăzi te vei îndrepta spre Arashiyama, un loc apreciat pentru priveliștile montane încă din Perioada Heiană. Fă cunoștință cu sunetul frunzelor din Pădurea de Bambus, sunet ce a fost inclus în topul celor 100 sunete de patrimoniu ce trebuie păstrate în Japonia, apoi fă o plimbare prin grădinile Zen ale Templului Ternyuji. După o scurtă plimbare prin centrul orașului Arashiyama, unde sunt o mulțime de magazine și boutique-uri tradiționale, după-amiaza zilei acesteia este dedicată celor două temple, Kinkakuji și Ryoanji, din nordul orașului Kyoto.

 • Cazare Kyoto.

Ziua 11 Kyoto → Osaka – Kyoto pentru adolesceți

Dimineața vei descoperi o altă față a capitalei tradiționale a Japoniei, fața modernă și dedicată culturii actuale. Prima vizită este la Muzeul Internațional de Manga. Apoi continuă cu o cafea la Shiba Inu Cafe, una dintre cele mai faimoase cafenele cu câini din Japonia.

După amiază, odată ajuns la Osaka, intră în atmosfera orașului cu o vizită la Muzeul de Știință Osaka conceput special pentru copii. Continuăm cu o  plimbare spre Clădirea Abeno Harukas. Ce asfințit de soare poate fi mai frumos decât unul văzut de la ultimul etaj al clădirii ce a devenit un simbol al orașului, fiind cea mai înaltă clădire din Japonia. Seara, aventurează-te pe străzile nostalgice ale Cartierului Shinsekai și gustă specialitățile locale, precum „kushikatsu” – carne și legume prăjite în aluat special.  

 • Cazare Osaka.

Ziua 12 Osaka – De la tradițional la modern  

Această zi va fi dedicată descoperirii orașului Osaka, al doilea cel mai mare oraș din Japonia. Prima oprire de pe lista de obiective de astăzi va fi Castelul Osaka, construit de către shogunul Toyotomi Hideyoshi, ce a dorit ca acest castel să devină centrul unei noi Japonii unite sub ordinul său. Continuă cu Universal Studio, primul parc tematic al companiei construit în Asia. Seara, apusul îți este rezervat la Umeda Sky Buillding.

 • Cazare Osaka

Ziua 13 Osaka → Hiroshima → Osaka 

„Hiroshima” este un sinonim pentru ororile războiului. Totodată, este capitala unei zone industrializate de pe coastă, un oraș nou și înfloritor, ai cărui locuitori optimiști arareori amintesc de bombă. Vei face o scurta incursiune în istoria Hiroshimei, cu o vizită în Parcul Păcii. Plimbarea prin parc îți va permite să vezi diferitele monumente ridicate în memoria victimelor atacului cu bombă atomică, precum și Domul Atomic, una dintre singurele clădiri a căror structură a rezistat exploziei. Din parc vei pleca cu feribotul până pe Insula Miyajima, insula altar, faimoasă pentru poarta Torii, ce lasă impresia că plutește deasupra mării, unde poți savura delicioasele scoici la grătar.

 • Cazare Osaka. 

Ziua 14 Osaka → Fuji Hakone – În umbra răcoritoare a Fuji san și relaxare la onsen  

După o zi plină de agitație pozitivă, dar totuși copleșitoare, te urci în shinkansen și după numai o oră ajungi aproape de simbolul Japoniei, Fuji san. Dacă încă mai ai energie, îți propunem un traseu turistic cu câteva mijloace de transport distractive: de la tren turistic, la funicular, telecabină și vaporaș în Parcul Național Hakone Fuji, traseu care îți va da ocazia să vezi peisajele mirifice și dacă este senin, pe Fuji san în toată splendoarea lui. Dacă nu mai ai energie și vrei doar să te relaxezi, nici un alt loc nu poate să fie mai potrivit decât un han tradițional japonez cu onsen. Onsen-ul este spa-ul japonez în care vei avea ocazia să te relaxezi în apa termală, afară, privind o grădină japoneză sau o panoramă perfectă.   

 • Cazare han tradițional japonez cu spa .  

Ziua 15 Fuji Hakone → Tokyo - Shopping time 

Azi te vei îmbarca iar în shinkansen, pentru a te întoarce în vibranta metropolă Tokyo, unde vei putea să umpli orice spațiu liber rămas în bagajul tău, cu tot ce îți dorești.

 • Cazare Tokyo 

Ziua 16 Disney Land sau Disney Sea

Dacă te împinge curiozitatea și membrii grupului sunt entuziasmați, o zi la Disney Land sau Disney Sea este garantat o experiență cu influențe japoneze.

 • Cazare Tokyo 

Ziua 17 Tokyo  → București – Ultima zi pe Planeta Tokyo  

Azi îți vei lua la revedere de la draga Japonia și te vei îndrepta spre aeroport pentru zborul spre București.  

Shinsekai

Pentru acest itinerariu poți alege unul din pachetele de consultanță și servicii!

Ideal pentru o călătorie pe care să o păstrezi în amintire ca CEA mai spectaculoasă, bine organizată și echilibrată, îți recomandăm JBM PREMIUM, care include:

Întâlniri de consultanță dedicate conceperii programului în cel mai mic detaliu.

Toate serviciile turistice: bilete de avion, cazări, abonamente de călătorie, transferuri, ghizi locali, rezervări la restaurante; dispozitiv portabil de WiFi.

Manual personalizat al călătoriei tale, cu informații care să te ghideze pe parcursul întregii experiențe.

Grup whatsapp în care comunicăm în fiecare zi și unde îți vom trimite informații despre ziua următoare în format audio pentru a ne asigura că ai parte de o călătorie fără evenimente neplăcute și vei profita la maxim de timp și experiența japoneză.

Traseu personalizat în funcție de preocupările și pasiunile voastre.

Consultanță 24/24 la destinație.