Pe Calea Samurailor Moderni

Tokyo → Matsumoto → Kanazawa → Nagoya → Gifu → Kyoto → Uji → Nara → Osaka → Hakone → Tokyo

Simbioză între tradiție și modernitate –  Fierbințeala festivalurilor și a verii Japoneze

Perioadă recomandată:

Iunie – August -> deși temperaturile și umiditatea din timpul verii în Japonia sunt ridicate, există un farmec aparte al acestui sezon. În același timp, tot în această perioadă te poți bucura de aspecte ce nu pot fi găsite în alte anotimpuri, precum cicadele, licuricii și festivalurile de artificii.

Pentru a putea prinde Campionatul de Sumo și festivalul de artificii din Tokyo, recomandăm perioada 19 – 30 Iulie 2023

Recomandat pentru:

De ce să mergi Pe Calea Samuraiului Modern?

*În continuare îți prezentăm programul recomandat cu mențiunea că acesta poate fi modificat și personalizat în funcție de propriile dorințe.

Ziua 1 București → Tokyo

Nihon e yokoso!

 • Te îmbarci în zborul către Tokyo. Vei ateriza pe insula principală a Japoniei, Honshu și prima săptămână o vei petrece pe această insulă descoperind Japonia turistică a cărei valoare este incontestabilă. 
Ziua 2 Tokyo

Animat, cosmopolit și vibrant 

 • O zi în care explorezi Tokyo ghidat de unul dintre colegii noștri. Lista ta de obiective în orașului cu o energie nebună cuprinde: Cartierul Shibuya și intersecția cunoscută pentru marea de oameni ce o traversează în același timp din cinci colțuri, Harajuku și cultura adolescenților din Japonia, pauză de relaxare în parcul Yoyogi și Templul Meiji Jingu, apoi zgomot și culoare în Shinjuku, cartierul ce nu doarme niciodată. 

 • Cazare Tokyo. 
Ziua 3 Tokyo

De la Edo la Manga

 • Îți spunem doar atât: astăzi vei trece prin 400 de ani de istorie, de la zone care amintesc de Tokyo de la 1600 din perioada Edo, la Tokyo șocant și fascinant al adolescenților pasionați de anime, manga sau Jpop. Toate aceste imagini ți se arată în Tokyo pe traseul de la Asakusa la Akihabara. Nu rata vizita la Muzeul Ghibli, necesită programare cu mult timp în avans.

 • Cazare Tokyo.
Ziua 4 Tokyo → Matsumoto → Kanazawa

Pe urmele unui samurai

 • Prima călătorie cu shinkansenul te va duce la Nagano, de unde te vei îndrepta către Matsumoto și faimosul castel original Matsumoto, o adevărată comoară a istoriei samurailor și o poartă către un trecut japonez autentic. Vei merge apoi către Kanazawa, orașul de aur al Japoniei, unde vei hoinări prin cartierul de ceai al orașului în căutarea delicateselor locale, unele dintre ele gătite cu foițe de aur, iar apoi în cartierul samurailor Nagamachi.
 • Cazare Kanazawa
Ziua 5  Kanazawa → Nagoya → Gifu

Sumo și licurici

 • Dimineața, vei vizita cea mai frumoasă grădină din Japonia, Kenrokuen, aflată lângă castelul Kanazawa, iar la prânz te vei îndrepta către Nagoya. Dacă alegi perioada propusă de noi, vei putea vedea aici punctul culminant al turneului de Sumo, pe 23 Iulie. Seara, vei admira mii de licurici în Parcul Motosu Hotaru, într-o atmosferă de basm desprinsă parcă dintr-o legendă Japoneză autentică.

 • Cazare Gifu

Ziua 6  Gifu → Kyoto 

Rural și urban tradițional

 • Dimineața vizitezi Castelul Gifu, de unde te poți bucura de o panoramă superbă a zonelor din jur. La amiază te îmbarci din nou în shinkansen și te îndrepți spre vechea capitală a Japoniei, Kyoto. Prânzul îl vei servi în tren la fel ca mai toți japonezii care călătoresc cu shinkansenul.

  Singur sau însoțit de unul dintre colegii noștri îți propunem o după-amiază în Kyoto în care să vizitezi: Cartierul Higashiyama cu străduțe înguste și case tradiționale, Templul Apei Pure-Kiyomizudera și seara cartierul Gion în căutare geishelor.   

 • Cazare Kyoto.
Ziua 7 Kyoto

Bambus și zen

 • Astăzi te vei îndrepta spre Arashiyama, un loc apreciat pentru priveliștile montane încă din Perioada Heian. Fă cunoștință cu sunetul frunzelor din Pădurea de Bambus, sunet ce a fost inclus în topul celor 100 sunete de patrimoniu ce trebuie păstrate în Japonia, apoi fă o plimbare prin grădinile Zen ale Templului Ternyuji. După o scurtă plimbare prin centrul orașului Arashiyama, unde sunt o mulțime de magazine și boutique-uri tradiționale, după-amiaza zilei acesteia este dedicată celor două temple, Kinkakuji și Ryoanji, din nordul orașului Kyoto.

 • Cazare Kyoto
Ziua 8 Kyoto Uji → Nara → Osaka

Căprioare și ceai verde

 • Astăzi schimbați orașul, iar în drum către următoare destinație, Osaka, veți face două opriri magice în Uji și Nara. În Uji, vei putea degusta și cumpăra cel mai bun ceai verde din Japonia, în toate formele lui și vei vizita Templul Byodoin, care se află și pe spatele monedelor de 10 yeni.
 • La Nara, te vei întâlni cu sute de căprioare jucăușe și care te salută cu mici plecăciuni, în timp ce te plimbi prin Parcul Central din Nara, în drum spre una dintre cele mai mari clădiri de lemn din lume, Templul Todaiji. 
 • Seara o vei petrece în vibrantul oraș Osaka, al doilea cel mai mare oraș din Japonia. Cartierul Namba și strada de cumpărături Dotonbori vor oferi atmosfera perfectă pentru o viață de noapte antrenantă și lumini ca în Las Vegas. Recomandăm să încercați takoyaki, „găluște” umplute cu caracatiță, Osaka fiind locul unde au fost inventate,
 • Cazare Osaka.
Ziua 9 Osaka

Frumosul oraș nebun

Astăzi vei explora Osaka, de la tradițional la super modernism

 • Clădirea Abeno Harukas – considerat un simbol al orașului, cu o înălțime de 300 de metri, oferă posibilitatea vederii unei panorame impresionante a împrejurimilor.
 • Cartierului Shinsekai – cel mai pitoresc cartier al orașului, este locul ideal pentru a descoperi ambientul nocturn al orașului Osaka.
 • Castelul Osaka – Unul din cele mai cunoscute castele din Japonia, castelul, transformat acum în muzeu, este o reproducere din beton așezată între zidurile masive ale originalului ei și înfrumusețată cu cel mai mare parc din oraș. De asemenea, te poți plimba cu barca pe râul din șanțul de apărare din jurul castelului
 • Umeda Sky Building – Clădire în care se urcă pe scări rulante suspendate, bar la înălțime și o platformă panoramică în aer liber, în vârful clădirii
 • Cazare Osaka.
Ziua 10 Osaka → Hakone

Relaxare la poalele Muntelui Fuji

 • După o zi plină de agitație pozitivă, dar totuși copleșitoare, te urci în shinkansen și după numai o oră ajungi aproape de simbolul Japoniei, Fuji san. Dacă încă mai ai energie, îți propunem un traseu turistic cu câteva mijloace de transport distractive: de la tren turistic, la funicular, telecabină și vaporaș în Parcul Național Hakone Fuji, traseu care îți va da ocazia să vezi peisajele mirifice și dacă este senin, pe Fuji san în toată splendoarea lui. Dacă nu mai ai energie și vrei doar să te relaxezi, nici un alt loc nu poate să fie mai potrivit decât un han tradițional japonez cu onsen. Onsen-ul este spa-ul japonez în care vei avea ocazia să te relaxezi în apa termală, afară, privind o grădină japoneză sau  o panoramă perfectă.  
 • Cazare Hakone
Ziua 11 Hakone → Tokyo  

Croazieră spre florile de foc ale Japoniei

 • Te vei bucura de ultima călătorie cu shinkansenul înainte de a părăsi Țara Soarelui Răsare înapoi către capitală, unde vei admira Tokyo în timpul unei croaziere începând din Odaiba, insula artificială și modernă a Tokyo, până în Asakusa, un portal către trecut în mijlocul metropolei. Seara, te vei bucura aici de cel mai așteptat festival de artificii din Tokyo, unde te vei delecta cu peste 20,000 de artificii de diferite forme, mărimi și culori! Festivalul are loc pe 29 Iulie 2023, deci dacă ai vrea să prinzi acest frumos spectacol, poți lua în considerare perioada noastră recomandată.

 • Fun Fact: În Japoneză, cuvântul pentru „artificii” este „hanabi”, care înseamnă flori de foc.
 • Cazare Tokyo
Ziua 12 Tokyo → București

Sayōnara, Japonia

Azi îți vei lua la revedere de la draga Japonia și te vei îndrepta spre aeroport pentru zborul spre București. 

Pentru acest itinerariu poți alege unul din pachetele de consultanță și servicii!

Ideal pentru o călătorie pe care să o păstrezi în amintire ca CEA mai spectaculoasă, bine organizată și echilibrată, îți recomandăm JBM PREMIUM, care include:

Întâlniri de consultanță dedicate conceperii programului în cel mai mic detaliu.

Toate serviciile turistice: bilete de avion, cazări, abonamente de călătorie, transferuri, ghizi locali, rezervări la restaurante; dispozitiv portabil de WiFi.

Manual personalizat al călătoriei tale, cu informații care să te ghideze pe parcursul întregii experiențe.

Grup whatsapp în care comunicăm în fiecare zi și unde îți vom trimite informații despre ziua următoare în format audio pentru a ne asigura că ai parte de călătorie fără evenimente neplăcute și vei profita la maxim de timp și experiența japoneză.

Traseu personalizat în funcție de preocupările și pasiunile voastre.

Consultanță 24/24 la destinație.