Last minute for family trip in Japan

Tokyo – Fuji - Hakone – Kyoto – Uji – Nara – Kyoto – Hiroshima – Osaka – Tokyo

Aventuros, inedit, vibrant, tradițional! 

Perioadă recomandată:

Iulie – August-> Descoperiți magia Japoniei într-un circuit inedit, perfect pentru familiile cu adolescenți, în perioada sezonului de vară. Japonia, sau Țara Soarelui Răsare, vă așteaptă cu o combinație fascinantă de tradiție și modernitate, peisaje spectaculoase și experiențe culturale unice. În acest circuit, am pregătit activități captivante care vor încânta atât părinții, cât și tinerii, oferindu-vă amintiri de neuitat.

 

Recomandat pentru:

De ce să alegi Last minute for family trip in Japan?

*În continuare îți prezentăm programul recomandat cu mențiunea că acesta poate fi modificat și personalizat în funcție de propriile dorințe.

Ziua 1 București → Tokyo 23 Iulie

Nihon e yokoso!

 • Te îmbarci în zborul către Tokyo. Vei ateriza pe insula principală a Japoniei, în cea mai mare metropolă din lume.
 
Ziua 2 Tokyo 24 Iulie

Animat, cosmopolit și vibrant 

 • O zi în care te pierzi prin Tokyo sau îl descoperi ghidat de colegii noștri. Lista ta de obiective în explorarea orașului cu o energie nebună cuprinde o oprire „tehnică” la Gara Shinjuku pentru a schimba voucherele JR în abonamente. Urmează Shinjuku, iar apoi o plimbare prin Parcul Yoyogi și vizitarea Altarului Meiji. În continuare, te vei bucura de culorile vii din cartierul Harajuku, iar seara te vei delecta cu o plimbare prin cartierul Shibuya, unde se află statuia bine-cunoscutului cățel Hachiko și cea mai mare interesecție pietonală din lume. Apusul îl poți prinde din vârful Shibuya Sky.

 • Cazare Tokyo. 
Ziua 3 Tokyo 25 Iulie

Japonia Modernă

 • După o zi petrecută prin Tokyo, astăzi avem ca primă oprire cartierul Akihabara, raiul electronicelor, al anime-ului și al maid cafe-urilor. Apoi, pentru a avea cu totul o experiență inedită, te vei îndrepta către Tokyo Skytree, considerat cel mai înalt turn din lume, pentru a putea admira tot orașul Tokyo, și cu puțin noroc, și Muntele Fuji. Ziua nu se va încheia aici, iar la final, o ultima oprire o vei face în zona Odaiba, cunoscută ca fiind o insulă artificială unde multe companii își au sediile. Totodată, aici se află faimosul pod Rainbow Bridge, ce conectează Odaiba cu restul orașului, unde poți admira apusul de soare peste toată metropola.

 • Cazare Tokyo.
 
Ziua 4 Tokyo → Fuji Hakone 26 Iulie

Natură printre munți și relaxare la onsen în Parcul Național Fuji-Hakone 

 • După două zile pline de agitație pozitivă, dar totuși copleșitoare, te urci în shinkansen și după numai o oră ajungi aproape de simbolul Japoniei, Fuji san. Dacă încă mai ai energie, îți propunem un traseu turistic cu câteva mijloace de transport distractive: de la tren turistic, la funicular, telecabină și vaporaș în Parcul Național Hakone Fuji, traseu care îți va da ocazia să vezi peisaje spectaculoase și dacă este senin, pe Fuji san în toată splendoarea lui. Dacă nu mai ai energie și vrei doar să te relaxezi, niciun alt loc nu poate să fie mai potrivit decât un han tradițional japonez cu onsen
 • Cazare Hakone
 
Ziua 5  Fuji Hakone → Kyoto 27 Iulie

Vechea capitală a Japoniei – Templul Ginkakuji, Calea Filozofului, Templul Kiyomizudera 

 • După o zi petrecută în natură, din nou îmbarcat în shinkansen te îndrepți spre vechea capitală a Japoniei, Kyoto. Kyoto este un oraș vizitat de mii de turiști care admiră și fac plimbări prin temple și grădini, menite odinioară să relaxeze mintea și să lumineze sufletul. Este poate cel mai bun loc în care te poți bucura de zen-ul japonez. Singur sau însoțit de colegii noștri, îți propunem pentru o după-amiază în Kyoto să vizitezi: Templul de Argint-Ginkakuji, unde vizitatorii se pot bucura de una dintre cele mai frumoase grădini Zen din Japonia, Cartierul Higashiyama cu străduțe înguste și case tradiționale, Templul Apei Pure-Kiyomizudera, care adăpostește unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale orașului Kyoto, și seara cartierul Gion în căutarea geishelor. 
 • Cazare Kyoto

Ziua 6  Kyoto 28 Iulie

Arashiyama: În spirit cu Zen-ul

 • Continuăm cu armonia din mijlocul naturii, iar ziua aceasta este dedicată Zen-ului, schimbând astfel traiectoria spre orașul Arashiyama, un loc apreciat pentru priveliștile montane încă din Perioada Heiană
 • Vei face prima oprire în Pădurea de Bambus, unde sunetul ce ia naștere atunci când își croiește drum printre frunzele de bambus a fost inclus în topul celor 100 sunete de patrimoniu ce trebuie păstrate în Japonia. 
 • De aici, vei merge la următorul punct de vizită, și anume Templul Tenryu, renumit pentru grădina sa Zen. În timpul acestei vizite este recomandat încercarea camerei destinate privitului grădinii, unde oamenii se așezau doar ca să privească frumusețile naturale și să-și regăsească pacea interioară.
 • După o scurtă plimbare prin centrul orașului Arashiyama, unde sunt o mulțime de magazine și boutique-uri tradiționale, după-amiaza zilei acesteia este dedicată celor două temple, Kinkaku-ji și Ryoan, din nordul orașului Kyoto. Kinkaku-ji, tradus ca „Pavilionul de Aur”, își are numele tocmai din faptul că pereții exteriori ai etajelor clădirii sunt acoperiți cu foiță de aur. Totodată, vei fi uimit de și de Templul Ryoan, care se află în aproprierea Templului Kinkaku- ji și este renumit pentru grădina sa Zen cu cele 15 pietre așezate într-un mod interesant, întrucât de oriunde ai privi, nu vei putea observa cel puțin o piatră dintre acestea. 
 • Cazare Kyoto.
 
Ziua 7 Kyoto 29 Iulie

Bambus și zen

 • Te vei trezi dimineața pentru a avea parte de o aventură ce îți va da energia de care vei avea nevoie, un hiking pe muntele ce adăpostește Altarul Fushimi Inari. Acest Altar este dedicat zeului Inari, zeul orezului. Se spune că mesagerii lui erau vulpi, așa că în jurul Altarului sunt o mulțime de statui de vulpe. Altarul este renumit pentru sutele de porți roșii ce duc până în vârful muntelui. 
 • Vei continua aventura în orașul Uji, cunoscut nu doar pentru produsele din ceai verde și matcha, dar și pentru Templul Byodou, un important templu din punct de vedere al budismului, care se regăsește și pe moneda de 5 yeni.
 • Odată ce te-ai înfructat cu deliciile din ceai, următoarea și ultima oprire pe această zi va fi Nara, casa căprioarelor ce zburdă libere pe străzile orașului. Parcul Natural Nara adăpostește nu doar căprioarele, în istorie considerate mesagerii zeilor, ci și Templul Todai, cea mai mare construcție de lemn din lume, și Altarul Kasuga Taisha. 
 • Cazare Kyoto
Ziua 8 Kyoto  Hiroshima → Osaka 30 Iulie

Pacea de după furtună

 • Vei călători spre Hiroshima, este capitala unei zone foarte industrializate de pe coastă, un oraș nou și înfloritor, ai cărui locuitori optimiști arareori amintesc de bombă. „Hiroshima” este un sinonim pentru ororile războiului. Vei face prima oprire în Parcul Memorial al Păcii din Hiroshima, care oferă generațiilor actuale și viitoare avertismentele trecutului. Învelișul rămas dintr-o clădire cunoscută ca Domul Bombei Atomice apare în manualele de istorie din toată lumea. 
 • Următorul stop va fi Insula Miyajima, la care se ajunge cu un feribot din Parcul Păcii. Insula Miyajima este dintre cele trei locuri desemnate prin tradiție ca având cele mai frumoase peisaje din Japonia, iar Altarul Itsukushima este recunoscut la nivel internațional datorită porților sale „toori” ce par că ar pluti pe apă. 
 • Cazare Osaka.
 
Ziua 9 Osaka 31 Iulie

Frumosul oraș nebun

Astăzi vei explora Osaka, de la tradițional la super modernism

 • Această zi o vei dedica descoperirii orașului Osaka, al doilea cel mai mare oraș din Japonia. Vei face prima oprire la Dotonbori, cunoscut pentru a fi cel mai animat district al orașului. Aici se găsesc nu doar o mulțime de restaurante cu fel și fel de decorațiuni gigantice și panouri neon, dar și arcade comerciale cu magazine și mici bar-uri izakaya. Poți trăi o experiență de neuitat privind întreg orașul Osaka de la înălțimea lui Abeno Harukas, un simbol al orașului și cea mai înaltă clădire din Japonia. Cel mai bine este de a merge la asfințit, când orașul este acoperit de culoarea soarelui ce apune. Seara, se poate merge pe jos de la Abeno Harukas până în cartierul Shinsekai, un important punct istoric al orașului. Denumirea s-ar traduce „Noul oraș”, fiind construit în 1903, având ca atracție turnul Tsutenkaku, construcția sa fiind inspirată după Turnul Eiffel. Aici te poți bucura de o cină la unele dintre micile restaurante ce încă mai poartă nostalgia vremurilor trecute. 
 • Cazare Osaka.
 
Ziua 10 Osaka 01 August

Cosmopolit și tradițional

 • Această zi o vei începe prin vizitarea Acvariului Kaiyukan, ce adăpostește sute de specii de pești din Cercul de Foc al Pacificului, dar și animale din jurul lumii, atracția cea mai mare fiind reprezentată de ce 2 rechini balenă din incinta acvariului. 
 • Apoi, vei face următoarea oprire la Castelul Osaka, ce a fost construit de către Toyotomi Hideyoshi, care a dorit ca acest castel să devină centrul unei noi Japonii unite sub ordinul lui.
 • La finalul zilei, ultima destinație va fi Clădirea Umeda Sky, care se află într-unul dintre cele mai importante districte ale orașului Osaka, și anume Umeda. Din observatorul clădirii se poate vedea orașul în timpul asfințitului. De asemenea, în jurul clădirii sunt o mulțime de restaurante și magazine unde se poate lua cina la un preț convenabil! Cireașa de pe tort este că, pentru a urca în clădire, este necesar să folosești scări rulante suspendate în aer!
 • Cazare Osaka
Ziua 11 Osaka → Universal Studios Japan 02 August

Ultimele bucurii ale Japoniei

 • Te vei bucura de ultima călătorie cu shinkansenul înainte de a părăsi Țara Soarelui Răsare înapoi către capitală. Astăzi te întorci în Tokyo și petreci ultimele ore în Japonia la shopping sau la o cină liniștită. 

 • Cazare Osaka.
 
Ziua 12 Osaka → București 03 August

Sayōnara, Japonia

Azi îți vei lua la revedere de la draga Japonia și te vei îndrepta spre aeroport pentru zborul spre București. 

Pentru acest itinerariu poți alege unul din pachetele de consultanță și servicii!

Ideal pentru o călătorie pe care să o păstrezi în amintire ca CEA mai spectaculoasă, bine organizată și echilibrată, îți recomandăm JBM PREMIUM, care include:

Întâlniri de consultanță dedicate conceperii programului în cel mai mic detaliu.

Toate serviciile turistice: bilete de avion, cazări, abonamente de călătorie, transferuri, ghizi locali, rezervări la restaurante; dispozitiv portabil de WiFi.

Manual personalizat al călătoriei tale, cu informații care să te ghideze pe parcursul întregii experiențe.

Grup whatsapp în care comunicăm în fiecare zi și unde îți vom trimite informații despre ziua următoare în format audio pentru a ne asigura că ai parte de călătorie fără evenimente neplăcute și vei profita la maxim de timp și experiența japoneză.

Traseu personalizat în funcție de preocupările și pasiunile voastre.

Consultanță 24/24 la destinație.