Sabina Yamamoto

Tokyo Guide

Să ne cunoaștem!

Poate sunt una dintre acele persoane norocoase care nu au căutat Japonia, ci Japonia a venit la mine. Și s-a întâmplat la o vârstă destul de fragedă, în jurul vârstei de 13 ani, când deja învățam primele cuvinte în japoneză și mă lăudam cu ele la școală.

 

Prima mea vizită în Japonia a avut loc la vârsta de 16 ani și a fost dragoste la prima vedere. Cineva mi-a spus mai demult că țara asta fie o iubești din prima, cu bune cu rele, fie n-o să te poți acomoda pe deplin niciodată. Și așa cum este, cu toate aspectele sale – tradițiile fabuloase și o cultură total diferită, zgârie-norii și templele ce te întâmpină la fiecare pas, trenurile ultramoderne și o societate distinctă față de Europa – acest loc s-a transformat în acasă pentru mine.

Locuiesc în Japonia din 2005. În primii mei ani aici, am locuit într-un oraș din sud, ceea ce m-a apropiat foarte mult de stilul de viață al japonezilor care trăiesc departe de marile orașe, am învățat ce înseamnă o viață simplă, tradițională. În 2015 m-am mutat în metropolă, iar experiența marelui oraș a contribuit la a avea o perspectivă completă asupra societății japoneze actuale. 

Fiecare turist pe care îl însoțesc îl consider ca pe un prieten și sunt dornică să îi povestesc tot ce am învățat despre Japonia în toți acești ani și să îi arăt locuri care m-au impresionat personal. La sfârșitul zilei, simt că, prin împărtășirea poveștii mele, am reușit să fac un alt om să se îndrăgostească de Japonia.

Pasionată de Japonia:
de mic copil
Locuiește în Japonia:
din 2005
Nivel limba Japoneză:
N1
Turiști însoțiți:
50+