Robert Pitiș

Tokyo Guide

Să ne cunoaștem!

Locuiesc în Japonia din anul 2018. Am venit aici printr-o bursă de studii pentru facultate oferită de guvernul japonez. Încă de prin liceu obișnuiam să vizionez videoclipuri despre cultură și mâncare japoneză întrucât caracterul exotic al țării mă atrăgea foarte mult. Îmi plac provacarile și lucrurile noi, iar a învață japoneză și a veni în Japonia mi s-a părut ceva foarte unic pentru un român. Acum am N1 (JLPT) care ar trebui să fie cea mai mare calificare pentru un străin care învață Japoneză, dar limba este mult mai bogată decât ce înveți din carți.

Locuiesc în Kobe, chiar lângă Osaka, iar activitățile mele preferate implică locuri naturale, precum grădinile templelor din Kyoto, care sunt excelente, și restaurante. 

Pasiunea mea gurmandă a fost unul din principalele motive care m-au atras la Japonia, iar experiență culinară de aici nu dezamăgește, în special în Osaka care este denumită “Capitală mâncării în Japonia” sau “Bucătăria Națiunii”.

În final, partea mea preferată aici este diferența față de acasă. Îmi plac experiențele noi, iar Japonia chiar este locul “exotic” în care totul pare să fie întors la 180 de grade și care parcă reprezintă definiția unui șoc cultural. Oamenii de aici trăiesc într-un mod în care nu aș fi crezut dacă nu l-aș fi experimentat personal.

Pasionat de Japonia:
din 2005
Locuiește în Japonia:
din 2018
Nivel limba Japoneză:
N1
Turiști însoțiți:
50+