Ionuța Iwanaga

Tokyo Guide

Să ne cunoaștem!

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București (specializarea japoneză-hindi) și cursurile de master ale Universității Tokyo Gakugei (specializarea predarea limbii japoneze). Sunt pasionată de călătorii, de limbile străine, de lectură.

Prima dată am venit în Japonia în anul 2000 cu o bursă de un an oferită de Ministerul Educației din Japonia și locuiesc în Tokyo din anul 2003. 

O călătorie în Japonia este o invitație la o redescoperire atât exterioară cât și interioară. Peste tot te poți bucura de curățenia exemplară, de amabilitatea oamenilor, de confortul și punctualitatea mijloacelor de transport.

Primăvara cireșii înfloriți oferă adevărate spectacole – asemănându-se cu niște copaci încărcați de zăpadă, când se scutură parcă ninge cu petale.

Între zgârie-nori sunt temple, parcuri imense și grădini tradiționale – oaze de relaxare pentru a mai ieși din forfota unui oraș extrem de aglomerat. O perlă a orașului sunt și nenumăratele restaurante tradiționale care oferă o experiență culinară deosebită. Mâncarea nu este doar variată și aranjată estetic în diferitele castronașe și farfurioare, ci trebuie să aibă și acel al cincilea gust pe care japonezii l-au numit umami (uma=gustos, mi=gust, deci pur și simplu “gustul de gustos”).

Japonia a devenit a doua mea casă.

Pasionată de Japonia:
din 2000
Locuiește în Japonia din:
din 2003
Nivel limbă Japoneză:
N1
Turiști însoțiți prin Tokyo:
50+