Iani Sandru

Japan Expert

Să ne cunoaștem!

Îmi aduc aminte cu bucurie de grădina școlii generale în care încercam să repet fonetic cântecele auzite în desenele animate japoneze. Modelat de toate lucrurile frumoase culese din ele, mă găsesc câțiva ani mai târziu fermecat de artiștii muzicii japoneze. D-abia în anii facultății, după ce am întălnit nenumărați oameni extraordinari care vorbeau limba japoneză, m-am hotărât să o învăț și eu, de unul singur. Dar așa cum m-au învățat personajele animate, îmi lipseau prietenii cu care să împărtășesc toate informațiile și ideile acumulate de-a lungul timpului. Astfel am ajuns la Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” unde interesul pentru cultura și limba japoneză a culminat. Prin noile abilități cultivate acolo, m-am alăturat echipei Free Spirit Travel cu care am pășit pentru prima dată într-un tărâm magic unde nu m-aș fi gândit niciodată că voi ajunge, Japonia.

Chiar și după multe grupuri călăuzite, mă consider extrem de norocos de fiecare
dată când am ocazia să fiu alături de cineva care descoperă Japonia pentru prima oară sau chiar și pentru vizite repetate, fie fizic, cât și în gând, pregătind fiecare pas cu mare atenție și drag.


Port cu mine zâmbetul fiecărui călător, fericit că pasiunea mea a jucat măcar un mic rol în spectacolul experimentat și trăiesc din nou, cu toate simțurile activate, plimbările pe straduțele înguste luminate seara, experiențele culinare, vizitele la temple și altare, explozia de culori din grădini sau centre aglomerate și cel mai important, sunetul paharelor ce se întâlnesc la sfârșitul unei zile de neuitat.

Aștept cu nerăbdare momentele frumoase pe care Japan by Myself le va oferi viitorilor călători.

Pasionat de Japonia:
din 2000
Nivel limba japoneză:
N1
Turiști Însoțiți:
100+
Ore documentare:
1000+