Cristi Diaconu

Japan Expert

Să ne cunoaștem!

Pasiunea pentru Japonia a început încă de când eram mic, fără să îmi dau seama. Animațiile japoneze mă captivau, iar în subconștient am început să îmi creez o curiozitate care doar a continuat să crească odată cu trecerea timpului.

Un lucru ce mă caracterizează profund este încercarea de lucruri noi și ducerea lor la un nivel înalt de performanță, fapt ce am aflat mai târziu că se potrivește cu stilul de viață al Japonezilor.

Astfel, în 2017, după ce am trăit un an în Statele Unite ale Americii, fiind parte din prima generație de bursieri români FLEX, am ales să îmi continui studiile universitare la Universitatea Româno-Americană. Acolo am descoperit Centrul de Studii Româno-Japoneze “Angela Hondru”, iar în acel moment, beculețul care stătea ascuns în mine de când eram mic s-a aprins.

Am început studiul limbii japoneze și am devenit voluntar al centrului, lucru ce mi-a permis să îmi dezvolt multe abilități și să încerc lucruri noi. Astăzi, sunt liderul singurei trupe de Taiko (tobe japoneze) din România, practic caligrafie japoneză și am abilități de N2 în limba japoneză, după ce am călătorit de 4 ori în Japonia și am locuit 6 luni în Fukui cu o bursă Erasmus+.

Pe lângă pasiunile mele nenumărate (Chitară, Desen hyper-realist, Fotografie, Graphic Design, Speedcubing), programul de master în turism pe care l-am absolvit a fost ultima piesă din puzzle pentru a putea să îmi pun la un loc toate abilitățile și de a mă potrivi perfect în echipa Japan by Myself.

Mă regăsesc acum în poziția de a putea oferi și altora șansa de a descoperi bucuria enormă de a vizita Japonia, dar mai de ales de a-i descoperi secretele și comorile.

Pasionat de Japonia:
din 2017
A locuit în Japonia:
6 luni
Nivel limba japoneză:
N2
Turiști însoțiți:
50+
Ore documentare:
500+