Andrei Herinean

Kansai Guide

Să ne cunoaștem!

Am prins pasiunea pentru Japonia în liceu, într-un mod oarecum inedit – descoperind artele marțiale japoneze. Nu știam mare lucru în afară de faptul că samuraii se băteau cu ninja și o katana adevărată poate să taie cuie și tancuri, dar a fost și asta un început.

 

Prima mea „excursie” aici a fost un an de schimb de experiență în 2015-2016. A fost, într-adevăr, o experiență, dar un an pur și simplu nu mi-a ajuns pentru toate lucrurile pe care voiam să le fac. Ca urmare, din 2018 m-am întors cu o bursă MEXT pentru un program de master în lingvistică. Acum locuiesc în Kobe, capitala oficială a fripturii de vită foarte scumpă. 

Îmi plac multe lucruri aici, începând cu mâncarea (normal) și băutura (toată lumea vorbește de sake, dar berea artizanală japoneză e ridicol de bună). Cel mai mult, totuși, îmi plac construcțiile tradiționale; ceea ce fac japonezii cu lemnul și piatra e absolut incredibil. 

Îmi place liniștea templelor și a grădinilor, mirosul de bețișoare de tămâi, pădurile de bambus primăvara și arțar japonez toamna. Îmi place să studiez istoria și gândirea locului și, cel mai important, îmi place să împart toate lucrurile astea cu cei ce vor să le cunoască.

 
Pasionat de Japonia:
din 2011
Locuiește în Japonia:
din 2018
Nivel limba Japoneză:
N1
Turiști însoțiți:
70+
Centuri negre
2