Alina Teodorescu

Tokyo Guide

Să ne cunoaștem!

Am descoperit Japonia pe la 14-15 ani, când am auzit pentru prima dată limba japoneză și m-am îndrăgostit de ea. Am avut norocul să găsesc un curs de cultură și limba japoneză, predate de o voluntară japoneză chiar în orașul natal.   Pe parcursul orelor de cultură japoneză, am descoperit multe dintre traditiile japoneze, cum ar fi origami, ceremonia ceaiului sau caligrafia japoneză, care m-au făcut să imi propun să locuiesc în Japonia pe viitor.

Am continuat să studiez singură, din câteva cărti găsite la librarie, iar în timpul liceului m-am mutat la București pentru a fi mai aproape de evenimentele de cultură Japoneză.

 Am ajuns în Japonia dupa facultate, în 2015, cu o bursă de studii la Universitatea din Kobe, iar apoi m-am mutat în Tokyo pentru a începe job-ul la o firma japoneză unde am lucrat 2.5 ani.

În cei peste 8 ani și jumatate de locuit în Japonia, am vizitat 37 din cele 47 prefecturi japoneze și am experimentat traditiile locale și peisajele oferite de fiecare loc. Preferatele mele sunt orașele cu onsen (izvoare termale), locurile cu străduțe cu cladiri traditionale din lemn, cum ar fi cele din Kanazawa, peisajele de toamnă, în special din regiunea Tohoku, și plimbările cu vaporul în zonele cu multiple insule mici, cum este Matsushima.

În final, de peste 6 ani duc un stil de viață vegan. Cunosc foarte bine toate aspectele legate de acest stil de viață în Japonia și îmi face mereu plăcere să îndrum turiști vegani sau vegetarieni cu expertiza mea.

Pasionată de Japonia:
din 2007
Locuiește în Japonia:
din 2015
Nivel limba Japoneză:
N1
Turiști însoțiți:
50+