Alina Deak

Concept creator

Să ne cunoaștem!

De la prima vizită în Japonia din 2001, am avut ocazia să călătoresc în această țară de câteva ori, să locuiesc o perioadă de șase luni într-o familie de japonezi, să studiez limba chiar acasă la ea și să-mi alimentez curiozitatea găsind răspunsuri la toate întrebările despre ciudățeniile sau minunile Japoniei.

Din 2008 conduc alături de asociata mea, Oana Pricop, agenția de turism Free Spirit Travel. Experiența acumulată în 13 ani în organizarea călătoriilor în toată lumea, 

organizare evenimentelor exclusiviste și a programelor turistice inedite ca Transilvania Train, mă ajută acum să pot vedea cele mai mici detalii ale unui itinerariu și să privesc călătoria ta ca pe un proiect-eveniment, care probabil se întâmplă o dată în viața. 

Am călătorit în peste 50 de țări cu rucsacul în spate sau cu grupuri selecte, am stat în case de oameni obișnuiți, dar și în hoteluri de lux. Din toate experiențele astea am învățat ceva foarte important, lucrul pe care încerc să îl transmit mai departe călătorilor Free Spirit: Discover the planet, rediscover yourself!  

În Japonia am călătorit de cel puțin o dată pe an începând de la prima călătorie din 2001. Am ghidat grupuri la marile obiective turistice, dar am bătut și poteci mai puțin bătătorite. Mi-am petrecut o mare parte din viață călătorind în Japonia, atât prin călătorii fizice, reale, dar și prin miile de ore de documentare și lectură despre această țară și cultură pe care o iubesc . Pentru mine Japonia este o călătorie spre mine, așa cum zice și sloganul nostru, ”Discover Japan, rediscover yourself!”.

Pasionat de Japonia:
din 2000
A locuit în Japonia:
1 an
Nivel limbă japoneză:
N4
Turiști însoțiți în Japonia:
100+
Cu un adevărat sensei