Călătorind alături de Japan by Myself aveți avantajul de a explora adevărata cultură niponă, fiind departe de mulțimile de turiști, în orașe precum Naoshima sau Ise. Despre Naoshima v-am povestit deja puțin, iar restul veți putea descoperi chiar la destinație. Cât despre Ise, urmează să va împărtășim din surprizele care vă așteaptă, in cele ce urmează.
În călătoria virtuală din acest articol, vom pleca de dimineață din Kyoto și vom avea toată ziua la dispoziție pentru a vizita Peninsula Ise.

Prima oprire a noastră va fi Insula Mikimoto, numită după cel care a pus bazele culturii de perle în Japonia. Aici, încă și astăzi veți vedea că localnicii păstrează cu drag tradițiile din acele vremuri. Prețioasele perle din Ise sunt cultivate de către ama („femeile marii”), scafandre pregătite special pentru extragerea lor. Procesul s-a păstrat până azi, însă acum este privit mai degrabă că fiind un spectacol de care se pot bucură turiștii, precum o vom face și noi. Pe insula avem diverse activități care ne așteaptă, vom putea vizita Muzeul Perlelor, să facem cumpărături, plimbări prin grădină sau să urmărim spectacolul oferit de ama.
Plecăm de pe insulă pentru că avem o zi lungă înainte, și ajungem lângă Futami, unde ne vom opri să vizităm Meoto Iwa. Aici, pe coasta oceanului vom avea ocazia să admirăm cele două roci, după cum le spune numele (Meoto Iwa, „Rocile căsătorite”), cea mai mare reprezentând bărbatul, iar cea mai mică femeia. Acestea sunt legate între ele de o sfoară care reprezintă trecerea de la tărâmul spiritual la cel material, sfoara care este înlocuită în cadrul unei ceremonii, de trei ori pe an. Priveliștea este una memorabilă, așa că este locul perfect pentru fotografii.
Ne îndreptăm către cartierul Oharaimachi, aflat în centrul orașului Ise, loc unde vom putea mânca un prânz japonez cum se cuvine. Fiind vorba de o zonă nu foarte familiară turiștilor români, majoritatea preparatelor pe care le vom găși sunt cu specific japonez. Dar, Ise ne oferă și preparate autohtone precum Ise miso ramen sau Ise udon (diverse sortimente de tăiței), Akafuku kori (pastă de fasole roșie într-un înveliș de gheață cu aromă de ceai verde) sau chiar înghețată cu aromă de creveți pe care o putem găsi plimbându-ne printre străduțele de suveniruri.
Vă invităm să încercați cât mai multe gustări pentru că nu le veți mai putea găsi apoi.

Ne continuăm traseul cu ultima oprire de astăzi, Altarul Ise, care este dedicat Zeiței Soarelui, Amaterasu și considerat unul dintre cele mai sacre altare ale Japoniei. Altarul este înconjurat de o pădurice pe care o vom străbate în plimbare.
Sentimentele care ne vor cuprinde în drumul nostru urcând treptele din piatră, traversând pavajele din lemn și ascultând sunetul vântului care bate printre copaci este unul care ne va apropia și mai mult de Japonia cea autentică.
Pentru a termina ziua în același ton autentic, vom înnopta ryokan-ul Ryoso Umi no Cho, situat pe coasta oceanului și faimos pentru facilitățile spa pe care le oferă. Vă sfătuim să nu ratați ocazia și să vă răsfățați la maxim, având totul la dispoziția voastră!
Dacă doriți să știți mai multe despre ryokan-uri, vă invităm să citiți articolul acesta.
Ne vom opri aici călătoria virtuală însă, asta este doar o zi din itinerariu. Mai sunt multe lucuri și locuri care pe care le puteți descoperi în frumoasa Japonie. Vă așteptăm alături de noi în minunată noastră călătorie!